Friheden duer til alt godt Jens-Kristian Lütken blogger om hvordan den offentlige sektor kan køre længere på literen

Sæt gang i væksten i land og by – åben grænserne

Af Jens-Kristian Lütken, torsdag den 14. maj 2020 kl. 14.00

Der er ingen sundhedsmæssige argumenter for at holde landegrænserne lukket. Sådan har det faktisk været hele tiden, men nu er det endnu mere absurd, at grænsen er lukket set i lyset af det lave smittetryk både herhjemme og i Tyskland. Eksempelvis er der kun et tilfælde af corona i Flensborg.  

Det har store økonomiske konsekvenser for turisterhvervet, at tyske turister ikke lejer sig ind i danske sommerhuse. Og det har kæmpe konsekvenser for hovedstadens mange turistarbejdspladser.

I disse måneder åbner en række nye hoteller i København af international klasse, men grænsebommen er smækket ned og det gør, at de flotte nye hoteller står tomme. Desværre er statsministerens eneste svar, at åbning af grænserne ikke står øverst på regeringens liste. Tysklands tilbud om at åbne grænsen til Danmark ved regeringen dårligt nok om de orker at svare på. Tyske turister i sommerhusene og på Københavns nye hoteller kunne ellers være en velkommen saltvandsindsprøjtning til dansk økonomi og det hul der er slået i kassen.  

Lad os derfor få gjort op med symbolpolitikken og få åbnet grænserne, således at dansk økonomi ikke skal lide mere til ingen verdens nytte.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Sæt gang i væksten i land og by – åben grænserne Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger