Friheden duer til alt godt Jens-Kristian Lütken blogger om hvordan den offentlige sektor kan køre længere på literen

Nedslagtningen af mink er også en katastrofe for hovedstaden

Af Jens-Kristian Lütken, tirsdag den 10. november 2020 kl. 08.00

På et måske meget tvivlsomt grundlag er dansk minkproduktion bogstaveligt talt ved at blive aflivet i skrivende stund.

Folkesundheden og kampen mod Covid-19 er selvfølgelig det vigtigste lige nu og her. Det ændrer dog ikke ved, at det er ubærligt for minkavlerne, som må se deres livsværk forsvinde samtidig med, at det har voldsomme konsekvenser for mange kommuner i landdistrikterne. Imidlertid er det ikke en krise, som udelukkende begrænser sig til landdistrikterne - det er en national katastrofe!

Også her i hovedstaden kommer vi til at mærke nedlukningen af minkbranchen. Pelsauktionerne hos Kopenhagen Fur har været verdens største og har haft en milliardomsætning. De har fire gange årligt tiltrukket i hundredvis af især kinesiske opkøbere. Jeg har flere gange haft fornøjelsen af at besøge pelsauktionerne, og det har været meget fascinerende at opleve, hvordan eksportkronerne nærmest er væltet ind på kontoen. De mange kinesiske opkøbere er noget som i den grad har kunnet mærkes på de københavnske hoteller og i lufthavnen. Hovedstaden har simpelthen været verdens centrum for handel med pels. Den status kan meget vel forsvinde i forbindelse med, at den danske pelsproduktion på brutal vis bliver afviklet i disse dage.

Danmarks minkproduktion har været et perfekt eksempel på, hvordan land og by spiller sammen og er afhængige af hinanden. Derfor er det meget vigtigt, at den danske pelsproduktion bliver bevaret i en eller anden form. For det har hele Danmark gavn af.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Nedslagtningen af mink er også en katastrofe for hovedstaden Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger