Friheden duer til alt godt Jens-Kristian Lütken blogger om hvordan den offentlige sektor kan køre længere på literen

Forældrene skal fritages for betaling i daginstitutionerne, hvis de holder deres børn hjemme

Af Jens-Kristian Lütken, torsdag den 21. januar 2021 kl. 12.30

På baggrund af regeringens opfordring til at holde børn hjemme fra daginstitutionerne, så er der omkring 40 procent af de københavnske forældre, der ikke sender deres børn i institution. De skal naturligvis ikke betale for et tilbud, de ikke bruger fordi de følger de meget kraftige opfordringer fra regering, kommune og fagforeninger. Visse steder bliver forældrene endda mødt med skilte der opfordrer dem og deres børn til at blive væk. Grænsen mellem opfordringer og udskamning er hårfin.

Sidste forår fik forældre med børn i Københavns daginstitutioner mulighed for at give deres barn orlov i en begrænset periode. Det betød, at forældrene kunne beholde pladsen i institutionen, men ikke betale i den periode, de holdt barnet hjemme. Retningslinjerne om hygiejne og plads skabte nemlig en række pladsudfordringer på de ofte ret små matrikler, som de københavnske daginstitutioner er placeret på.  

De nuværende retningslinjer for dagtilbud foreskriver endnu engang, at børnene skal inddeles i faste, mindre grupper, og rengøringsstandarden skal fortsat være ekstraordinær høj. Det sætter store krav til personaleressourcerne. 

Det er kun rimeligt, at regeringen følger sine opfordringer op med økonomi, således at det ikke er forældrene der skal bidrage med for flere tusind kroner samfundssind hver måned. Alternativt må vi som kommuner se på, hvorledes at vi kan finde pengene til at kompensere forældrene, således at ingen bliver presset til at betale for et tilbud de ikke bruger.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Forældrene skal fritages for betaling i daginstitutionerne, hvis de holder deres børn hjemme Felter med * skal udfyldes
 

Skal forældrene så også fratages deres normale løn når de er hjemsendt?

Af:Erik Rasmussen - Den21.01.2021 kl. 18:01Anmeld kommentar

Jeg er helt enig i, at man, som udgangspunkt, skal betale for de ydelser man får. Men jeg synes at der er et stort dilemma her.

Mange af de forældre, som ikke længere sender deres børn i daginstitution, er i forvejen selv sendt hjem på fuld løn og kan derfor heller ikke passe deres normale arbejde i fuldt omfang.

Alligevel får de deres helt normale fulde månedsløn og så skal de samtidig fritages for at have deres barn hjemme?

Det synes jeg kunne være rart at få en politisk forklaring på ? Bliv hjemsendt med fuld løn, pas selv dit barn og du slipper for betaling til daginstitution?

Skriv hvad du søger