Friheden duer til alt godt Jens-Kristian Lütken blogger om hvordan den offentlige sektor kan køre længere på literen

Der skal testet meget hurtigere

Af Jens-Kristian Lütken, mandag den 21. september 2020 kl. 11.30

DJØF har foreslået en fast-track for børnefamilier, således at de kan blive testet hurtigere for Covid-19. Det er en god ide og vil kunne spare samfundet for mange penge.

Det er dyrt, når forældrene er nødt til at gå hjemme med raske børn, da de i langt de fleste tilfælde venter på en negativ test.

Det er også dyrt for landets kommuner, at medarbejdere hjemsendes imens de venter på at blive testet og få svar på testen. Med andre ord, så er der mange, der har brug for at komme igennem en fast track. Jeg er enig med DJØF i forhold til børnefamilierne, men der findes også andre løsninger end de offentlige hvide telte.

Private kan teste hurtigere og billigere, så hvorfor ikke få nogle flere private på banen, i stedet for at det offentlige skal være afhængig af det offentliges langsommelige tilbud om test?

I sidste uge kom jeg hjem fra en rejse til Hviderusland og havde derfor behov for at blive testet inden jeg kunne vise mig i mine børns daginstitution og på Københavns Rådhus. I stedet for at vente på svar fra testen i Københavns Lufthavn, så endte jeg med at købe en privat test til 750 kr.

Fra at jeg gik ind i skurvognen på en parkeringsplads i Charlottenlund til at jeg kom ud med en negativ test i hånden gik der 5 minutter. Det er altså en business case som holder.

Derfor skal vi supplere de hvide telte med mulighed for at man også kan blive testet hos private udbydere. På den måde kan vi spare rigtig mange hjemsendelser ude i kommunerne og fortsat sikre en ordentlig service på trods af de udfordringer Covid-19 skaber.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Der skal testet meget hurtigere Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger