Ledelse som styrer Jan Henriksen blogger om ledelse, styring og læring

Samskabelse – fra gode intentioner til gode gerninger

Af Jan Henriksen, onsdag den 8. januar 2020 kl. 09.00

I dagens Danmark er det noget nær fagligt og politisk selvmord, hvis man i sin kommunikation ikke får sagt sætninger som ”vi skal løse opgaverne sammen med borgerne”, ”vi skal i dialog med borgerne”, ”vi skal have en nærhedsreform”.

Ambitionerne om, at vi taler sammen og udvikler ting sammen, har aldrig været højere, og vi tror fejlagtigt at aktiviteten samskabelse er løsningen. Samskabelse er ikke bestemte former for procesgreb eller dialogformer. Samskabelse er tværtimod en effekt af et samarbejde, hvor der har været en reel invitation til, at vi sammen kan komme nærmere på idealerne i vores demokratiske velfærdssamfund.

Vi skal huske på, at samskabelse i bedste form er et middel til at nå et mål: nemlig at sikre demokratiet og velfærden. Det er en måde, vi møder hinanden på, og hvor vi deltager med den rolle og den ekspertise, vi har. Den ældre er ekspert i at være ældre, den unge er ekspert i at være ung, og den ansatte er ekspert på fagligheden.

Kort sagt så handler samskabelse om, at livsforløb og faglighed mødes for at lytte og lære. Vi må dog aldrig glemme, at der altid vil være indbygget en asynkron logik i samskabelse. I sidste ende er det de fagprofessionelle, der har overtaget, og der hviler derfor et stort ansvar på de kommunale medarbejdere for at sikre, at rammerne og invitationerne er reelle, realistiske og rimelige. Når vi lykkes med samskabelse, bliver effekten, at vi opnår en gensidig forandringsvillighed. Vi er på den anden side af forhandlingsrummet og ønsket om, at det er alle andre, der forandrer sig.

Jeg vil gerne løfte sløret for en lille hemmelig om det at arbejde med samskabelse. Det er ikke kun ambitionerne, der er øget - det er også potentialerne i samskabelse. Vi, der arbejder fagligt med samskabelse af velfærdsopgaverne, oplever, at både borgere og fagpersoner er yderst kompetente til opgaven.

Det er ikke vores demokratiske indstilling eller evne til at samarbejde, der lider. Nej, de trives og lever i bedste velgående. Den store hurdle, der skal overvindes, er snarere vores lineære forståelse af, hvordan gode resultater opnås. Når vi skal arbejde sammen, kan vi ikke lave en traditionel plan for processen. Vi har brug for et design, der tydeliggør, hvad det er, vi arbejder sammen om, hvordan vi arbejder sammen om det, og ikke mindst hvorfor vi arbejder sammen.

Hvis vi går til samskabelse på samme måde, som vi løser andre opgaver, får vi ikke forløst de potentialer og ekspertiser, der deltager. Så strander samskabelsen ved intensionen, uden at vi ændrer den måde, vi løser opgaven på.

Det korte svar på, hvad samskabelse er, må derfor lyde, at samskabelse er både en effekt, et middel og en opgave der skal løses. Alt sammen noget vi har opnået i fællesskab. 

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Samskabelse – fra gode intentioner til gode gerninger Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger