Seniorlivets muligheder og begrænsninger Grethe Andersen blogger om seniorlivets muligheder og begrænsninger

Fokus på Unge og angst

Af Grethe Andersen, onsdag den 6. juni 2018 kl. 10.00

Jeg glæder mig til igen i år at deltage i Folkemødet på Bornholm. Det er folkeligt, hyggeligt og givende at møde og tale med mange mennesker ved at modtage gæster i egen stand eller bevæge sig ud og lytte til foredrag eller møde tidligere kolleger og ens netværk bredt set. I Rotarys stand A13 i Danchells Anlæg indledes med debat omkring emnet: ”Flere unge får diagnosen angst eller depression”. Deltagerne er direktør Anne Bjerre, ”Girl Talk”, ambassadør Stefan Tofte ”En af os” og professor Carsten Obel.

Vi har fokus på FN’s Verdensmål. Programmet rummer desuden foredrag med Anne Birgitte Lundholt, der vil give glimt fra en erhvervskvindes tur gennem en mandeverden. Med små anekdoter - med alvor bag – vil hun fortælle, hvordan det er at være den første kvindelige forhandler på metalområdet, over erhvervs- og netværkslivet til bestyrelsesverdenen. PhD studerende Marianne von Eyben sætter fokus på persondata i øjenhøjde ud fra et borger perspektiv, ”Folkesundhed og Nudging Nobelprisen små puf og tykke maver” med nudgingkonsulent Lena Helström og professor Bent Egberg, ”Ledelse af Frivillige” med professor Lotte Bøgh, ”Et godt liv er en proces ikke en tilstand” med direktør Løkke Munk Kirkegaard, ”Vi producerer fred” med en kaptajn fra Bornholms Værn – samt ”10 dage i Sibirien – et varmt møde med det kolde Rusland” med Sophie Hytteballe PhD, fra Rotaract.

Jeg har igennem tiden som rotarianer set en vigtig opgave i at formidle erfaringer, visioner og praksis fra mit liv med ledelse i folkeskolen. I et ledernetværk er det vigtigt at vi folder verden ud og bliver klogere på ledelse bredt set. Jeg har tidligere været præsident i Hals Rotary klub og er nu teamleder for et team bestående af repræsentanter fra Rotary og Rotaract. At være leder af frivillige er noget helt andet end at være formel udpeget eller ansat leder i det private og det offentlige. Det er givende og godt at gøre en forskel sammen – der gør en forskel.

I Rotary klubberne optager vi gerne medlemmer med alle slags erhverv og vi får nye medlemmer, der tidligere har været medlem af Rotaract – eller udvekslingsstudenter. Hvert år udveksler vi 200 danske studerende med andre unge i alverdens lande, i kortere og længere ophold. Jeg har selv oplevet gevinsten ved at have en søn på udveksling og have fire forskellige unge fra Canada, Brasilien og New York boende. 

Rotary, der er et erhvervsnetværk med mening, har ca. 11.000 danske medlemmer, et globalt netværk, som også er dedikeret til at takle verdens humanitære udfordringer. Rotary forbinder 1.2 millioner medlemmer i mere end 34.000 klubber i over 200 lande i verden. Vi arbejder både lokalt, men også på internationalt niveau. Fra at hjælpe i lokalsamfund til at arbejde for en polio-fri verden. Rotaract er for unge mellem 18 og 30 år og er ligeledes et lokalt, nationalt og internationalt netværk med personlig og professionel udvikling og kan være indgang til bestyrelsesarbejde og udvalgsarbejde. 

At være med på Folkemødet er også at bevæge sig væk fra standen og danne netværk og skabe nysgerrighed og interesse. Ligesom vi lærer meget af at se, hvad og hvordan andre griber deres stand og program an. Vi ses på Folkemødet Bornholm.

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Fokus på Unge og angst Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger