Du gamle, du stolte, du smukke København Cecilia Lonning-Skovgaard blogger om kommunale kerneopgaver – med borgerlig-liberale briller

Lad os gøre det, der virker

Af Cecilia Lonning-Skovgaard, torsdag den 4. maj 2017 kl. 09.00

To kommuner stikker ud, når Akademikernes A-kasse viser deres såkaldte ”jobcenter-indeks”, altså en opgørelse over, hvor effektive jobcentrene er til at få henh. ledige på kontanthjælp og sygedagpengemodtagere i job. Det er Vejle og Esbjerg, der på begge tabeller befinder sig i Top 6.

Baggrunden for de to kommuners succes er ifølge Akademikernes A-kasse et benhårdt fokus på virksomhedsrettet aktivering. For Vejles vedkommende foregår det i tæt samarbejde med de øvrige kommuner i trekantsområdet, og med et mere afslappet forhold til rigide samtalekoncepter og fælles-samtaler med A-kasserne.

I København har vi mere end 30.000 ledige – herunder 13.000 dagpengemodtagere og 17.000 kontanthjælpsmodtagere – og med udsigten til en ny refusionsreform i 2018, er der god grund til at se, om vi kan få nedbragt de store tal. Her er det tankevækkende, at vi tilsyneladende ikke drager fordel af hverken fælles samtaler med A-kasserne eller anvendelse af et meget orkestreret samtalekoncept. Hvor dagpenge-ledigheden i hele landet er faldet det seneste år (fra 3.0% til 2.9% af arbejdsstyrken i perioden 4. kvartal 2015 til 4. kvartal 2016) er den faktisk steget i København (fra 3.7% til 4.0% af arbejdsstyrken).

Fortsætter denne tendens, er det oplagt at spørge, om vi skal fortsætte med at kaste så mange ressourcer efter fælles samtaler. Her vil det være oplagt at lade sig inspirere af, hvad der virker andre steder i landet – og at arbejde målrettet på at få et tættere samspil med byens erhvervsliv om at flytte borgere ud i beskæftigelse via praktik eller job med løntilskud. 

Skriv en kommentar
Svar på dette indlæg: Lad os gøre det, der virker Felter med * skal udfyldes
 

Skriv hvad du søger