Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 20 / 2021

Kort nyt

Kandidat droppede Veganerpartiet dagen inden valget

AARHUS /// Byråds- og regionsrådskandidat i Aarhus Sabrina Holt løsrev sig fra Veganerpartiet dagen før valget, og blev løsgænger. Hun stod dog stadig på stemmesedlen under liste G for veganerpartiet. Samme dag, som hun og partiet stoppede deres samarbejde, udsendte de en pressemeddelelse. Hun endte med at få 240 personlige stemmer til byrådet og 814 stemmer i Region Midtjylland, hvilket var mere end de, der stillede op under samme liste både til byrådet og regionen.  

Steen Christiansen fortsætter alligevel som borgmester

ALBERTSLUND /// Det så i Albertslund for en kort stund ud til at SF skulle tage borgmesterposten. Aftenen efter kommunalvalget havde den nyvalgte SF’er Vivi Nør Jacobsen lavet en aftale med Socialdemokratiet og Radikale Venstre. I en pressemeddelelse fra Konservative, Enhedslisten, Venstre og Dansk Folkeparti afsløres det dog, at de fire partier sammen med SF inden valget havde lavet en aftale om udvalgsformandsposter. Og at de i forlængelsen af den aftale onsdag aftalte at gøre Vivi Nør Jacobsen til borgmester.

Ifølge partierne har Vivi Nør Jacobsen således opereret med to forskellige flertal, der begge har villet pege på hende som borgmester. Den strategi endte ikke godt. De fire partier valgte at kontakte Steen Christiansen og gjorde således ham til borgmester, efter at Vivi Nør Jacobsen var kommet til det planlagte møde på valgaftenen og angiveligt havde sagt:

Skriv hvad du søger