Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 19 / 2021

Aktuelt

Frederiksberg i vild villahandel

Frederiksberg indhenter generelt år efter år de højeste salgspriser på boligmarkedet. Nu har kommunen så også sikret sig den dyreste villahandel, der er indgået i år. Den store villa, der breder sig over 523 kvadratmeter, blev indtil i efteråret 2020 brugt som botilbud, indtil kommunen ikke skulle bruge den længere. Den store villa blev i foråret sat til salg, og de interesserede blev mødt af en vejledende mindstepris på 49 millioner kroner. Den blev dog ikke solgt til mindsteprisen, men de nye herskabsvillaejere skulle derimod af med svimlende 61,15 millioner kroner.

270

hektar med æbletræer ligger der i Svendborg, og det er dermed den kommune i Danmark, der har det største areal af æbleplantager. I hele landet er der i alt 1.413 hektar æbleareal.

Helsingør overrendt af arbejdsmyrer

Det bliver nu endnu nemmere at tomle i Næstved. Kommunen startede arbejdet tilbage i 2019, og nu kommer der 10 nye blafferstoppesteder til kommunen i et ønske om at fremme samkørsel og skabe flere møder mellem de lokale i byen. Stoppestederne er officielle opsamlingspunkter for spontan kørsel, så hvis man mangler et lift eller en passager, ved man, hvor det sker. Kommunen ser det som et supplement til den offentlige transport. Især i et landområde som Næstved ser byen det som en rejseform med potentiale, fordi folk i forvejen kender og hjælper hinanden. Bænkene er produceret i genbrugsmaterialer, og projektet laves i et samarbejde mellem Blaffernationen, Movia og Region Sjælland med inddragelse af forskellige lokale parter. 

Børnehus bliver Legecertificeret

Skriv hvad du søger