Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 18 / 2021

Unge uden uddannelse: Det evige problem?

En femtedel af de unge ender uden en ungdomsuddannelse, og mange af dem har fået mere komplekse problemer. Reformkommissionen, der skal give regeringen anbefalinger til at løse udfordringen, søgte input til jobCAMP21.

20 procent af de unge har ikke en ungdomsuddannelse, når de er 25 år. Mange af dem ender som ufaglærte, og selvom en del af dem klarer sig udmærket resten af livet, er der en tung restgruppe, der har svært ved finde fodfæste på arbejdsmarkedet og i livet som sådan.

Andelen af unge, der ikke får en ungdomsuddannelse, har egentlig ikke været voksende de seneste årtier. Men der er bare ikke de samme job for ufaglærte i dag, der var tilbage i tiden.

Nina Smith er professor i nationaløkonomi på Aarhus Universitet og formand for reformkommissionen, der skal komme med anbefalinger til regeringen om, hvordan Danmark skal løse store fremtidige rekrutteringsudfordringer. Hun var taget til jobCAMP21, en KL-konference om arbejdsmarked og beskæftigelse, for at informere og være i dialog med kommunerne om kommissionens arbejde.

Skriv hvad du søger