Foto: Michael Drost-Hansen / Ritzau Scanpix
Foto: Michael Drost-Hansen / Ritzau Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 18 / 2021

R vil være et parti for hele landet

Radikale Venstre har haft et par turbulente år og oplevet tilbagegang i antallet af medlemmer. Partiet håber dog på et godt kommunalvalg, selvom ingen får på puklen for ikke at sikre sig en borgmesterkæde.

Da #MeToo-bølgen skyllede ind over landet, blev Radikale Venstre et af de partier, som blev hårdest ramt. Et skifte på formandsposten efter en meget omtalt hånd på låret har ifølge partiets nyvalgte landsformand Mikkel Sarbo givet ro på bagsmækken.

– Det er ikke lang tid siden, vi havde hovedbestyrelsesmøde, hvor vi sidder 100 mennesker fra hele landet, og der oplevede jeg rigtig god stemning. Generelt synes jeg, der er god energi, og vi har også en fordel i forhold til, at vi fik en del flere mandater sidst, end vi har haft længe. Det giver os et bedre afsæt. Omvendt kan man sige, at vi i er et parti, som ikke har så meget parlamentarisk indflydelse. Det spiller ind på vores synlighed og kan måske også give lidt modvind til kommunalvalget, siger Mikkel Sarbo

Radikale Venstre

  • Radikale Venstre blev ved KV17 det 7. største parti i byrådene med 4,62 procent af stemmerne.
  • Det rakte til 80 mandater, hvilket var en fremgang på 18.
  • Ved sidste valg stillede Radikale Venstre op i 91 af landets kommuner og blev valgt ind i 55. Ved dette valg stiller Radikale Venstre op i 92 kommuner.
  • Leon Sebbelin er partiets borgmester i Rebild, mens Mia Nyegaard har sikret partiet en borgmesterpost i København. Derudover har Radikale Venstre rådmænd i Odense, Aalborg og Aarhus.

Ud af storbyen

Skriv hvad du søger