Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 18 / 2021

Kort nyt

Kommunaldirektør går til politiet

SKOLER /// Det skulle ikke være kommet til Fyens Stiftstidendes og i offentlighedens lys, at lærerkredsen på Øhavsskolen i Faaborg-Midtfyn Kommune var utilfredse med skolens leder, Henrik Andersen. Det mener kommunaldirektør Helle Vibeke Carstensen, der er gået til Fyns Politi med en anmeldelse af et læk af de fortrolige oplysninger om forholdene på skolen, skriver Fyens Stiftstidende. Skolelederen opsagde sin stilling før sommerferien og blev fristillet i opsigelsesperioden.  

Repræsentationskonto i havneselskab løb løbsk

BYRÅD /// Der fandt alvorlige uregelmæssigheder sted i relation til en tidligere ledende medarbejder i havneselskabet ADP, som Fredericia Byråd trods kommunens medejerskab af ADP ikke blev orienteret om. Det konstaterer Fredericia Byråd efter at have modtaget en redegørelse og en mundtlig orientering fra advokatfirmaet Horten, der har kulegravet forholdene i ADP. På mødet vedtog et enigt byråd at sende et brev til ADP og kvittere for redegørelsen. Uregelmæssighederne blev i stedet håndteret via bistand fra ADP’s revisor og advokat. 

– Byrådet finder, at det havde været hensigtsmæssigt, hvis ejerne havde modtaget en overordnet orientering om den sag, der fandt sted i 2019, skriver byrådet i brevet. 

Skriv hvad du søger