Foto: Asger Garde
Foto: Asger Garde
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 17 / 2021

Nye Borgerlige vil tidoble antallet af mandater

10 sæder i byrådssalene rundt om i Danmark skal gerne være faldet i Nye Borgerliges hænder efter kommunalvalget, lyder det fra partiet, der spår sig selv gode chancer.

Nye Borgerlige

• Nye Borgerlige blev ved KV17 det 10. største parti med 0,92 procent af stemmerne.

• Det var første gang, partiet stillede op til kommunalvalget, og det lykkedes Nye Borgerlige at få valgt ét byrådsmedlem i Mette Thiesen, som blev valgt ind i byrådet i Hillerød.

 Nye Borgerlige er i dag repræsenteret i syv byråd med i alt otte byrådsmedlemmer. 

Det er anden gang, det seks år gamle parti Nye Borgerlige stiller op til kommunalvalget, når valget løber af stablen den 16. november. Ved sidste valg lykkedes det partiet at sikre ét mandat – til Mette Thiesen i Hillerød – men denne gang har Nye Borgerlige langt større ambitioner. 

– Vi ser selvfølgelig frem til kommunalvalget, og vi tænker, det nok er realistisk, at vi får omkring 10 byrådsmedlemmer. Vi var rigtig tæt på flere steder sidst, og derfor er vores forsigtige bud, at vi får valgt 10. Det vil vi være rigtig glad for, da det er svært for et forholdsvis nyt parti at få fodfæste på det kommunalpolitiske landkort, siger Mette Thiesen, som i dag også er valgt til Folketinget og partiets kommunalordfører.

Skriv hvad du søger