Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 17 / 2021

Aktuelt

Handicapprisen 2021

Køge Kommune har startet deres indsamling af kandidater til årets Handicappris. De vil igen i år sætte fokus på borgere, virksomheder og foreninger, der gør noget særligt for handicapområdet. Prisen startede sidste år og var en stor succes i kommunen. Udover at hylde dem, der gør noget særligt, fungerer prisen også som en inspirationskilde for, hvordan hverdagen kan gøres bedre for borgere med et handicap. Eksempler på kandidater er nogle, der har arbejdet for at sikre borgere med et handicap deltagelse i foreningslivet, nogle, der er gået innovative veje for at bidrage med inklusion på arbejdsmarkedet, eller personer, der har arbejdet for udviklingen af det frivillige sociale arbejde for borgere med et handicap i Køge.

93.183

kroner var den gennemsnitlige skattebetaling for skattepligtige personer i 2020. Det er en stigning på lidt over fem procent i forhold til året før.

Gigantium er nu endnu mere gigantisk

Idræts- og kulturmekkaet Gigantium i Aalborg er blevet udvidet og indviet. Udvidelsen har været længe ventet af brugerne i de mange foreninger og klubber, og det er heller ikke første gang, at idræts- og kulturmastodonten er blevet udvidet. Det drejer sig om en udvidelse på 4.000 kvadratmeter, så det hele nu fylder 42.000 kvadratmeter. Udvidelsen indebærer to nye multifunktionelle haller, et nyt cardio- og styrkecenter, mødelokaler og seminarrum, så der er spækket med nye muligheder for alle brugerne. Transporten til Gigantium bliver også nemmere, og det vil i højere grad blive koblet sammen med offentlig transport, hvor busser stopper lige uden for døren. 

Hjemløses hunde scorer kassen

Skriv hvad du søger