Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 15 / 2021

Status quo og uforudsigelighed

Mens højborgene næppe falder i Region Nordjylland, er der i en lille håndfuld kommuner stor spænding om, hvem der får borgmesterposten.
tekst Tom Ekeroth og Mads Brandsen

Region Nordjylland:

BRØNDERSLEV: Kommunen bliver i den grad værd at holde øje med, for den har tidligere svinget mellem Venstre og Socialdemokratiet, der ved KV17 fik henholdsvis 34 og 32 procent af stemmerne. Med de landspolitiske vinde in mente kan det derfor slet ikke udelukkes, at borgmester Mikael Klitgaard (V) må aflevere kæden til sagsbehandler i 3F, Bettina Bøcker Kjeldsen (S), der er ny som spidskandidat, men som har været byrådsmedlem siden KV17.

Sådan ligger landet

I fem magasiner i træk kigger Nyhedsmagasinet Danske Kommuner i krystalkuglen og tegner et billede af det kommunalpolitiske landskab op til valget 16. november. Vi begynder her turen i Region Nordjyllands 10 kommuner. 

MORSØ: Selv om kommunen tidligere har haft en socialdemokratisk borgmester, der var meget populær, kommer borgmesterkandidat Tore Müller (S) alligevel på en seriøs opgave, når han skal forsøge at fravriste Hans Ejner Bertelsen (V) borgmesterposten. Det vil næppe lykkes. Selv om byrådet tæller 21 mandater, består det kun af fire partier i denne periode. Dansk Folkeparti klarer måske nok skærene, mens midterpartiet Demokratisk Balances ene mandat er i farezonen for at ryge ud. 

Skriv hvad du søger