Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 15 / 2021

Aktuelt

Årets landsby

Stjær i Skanderborg har vundet konkurrencen ”Årets Landsby”, der i år havde navnet ”Den nytænkende landsby”. I konkurrencen blev der kigget på, hvordan man har kunnet omsætte coronakrisen til positive muligheder for lokalområdets indbyggere. I år blev det Stjær, der ifølge dommerne især skiller sig ud på borgernes initiativrigdom. Særligt landsbyens grønne handleplaner var dommerne imponerede over. Især fordi de skulle være nemme at kopiere for andre byer. Dommerkomiteen var på besøg den 21. august, hvor 300 Stjær-borgere var gået på gaden for at give smagsprøver på det, der sker i byen. Prisen for ”Årets Landsby” er blevet uddelt siden 1995, hvert år med et nyt tema.

5.481

nybyggede parcelhuse blev der opført i 2020 fordelt over hele Danmark. Alle kommuner, der ligger i top-10 over flest opførte parcelhuse, er placeret vest for Storebælt.

Vild vandringsweekend i Rebild

I den første weekend i oktober danner Rebild, Rebild Bakker og Rold Skov rammen for en weekend i vandringens tegn. Her holder de nemlig Vandringsweekend, som er et resultat af en øget popularitet inden for vandring. Der er hele 30 guidede vandreture på programmet med forskellige temaer og distancer for at favne enhver smag. Hvis deltagerne har ontologiske interesser, afholdes der også ugleture i de sene aftentimer med et håb om at høre uglen tude. Den første Vandringsweekend blev afholdt tilbage i 2019 i forbindelse med etableringen af den certificerede vandrerute ”Rebild Bakker Ruten” i 2018. Corona satte en stopper for weekenden i 2020, men i år er byen igen klar til at tage imod de mange deltagere. 

Rejseholdet rykker ud

Skriv hvad du søger