Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 13 / 2021

Skal give mening for kommunerne

For Socialstyrelsen er det vigtigt, at kommunerne kan bruge erfaringerne fra projektet om anbragte børns læring, så det kan omsættes i praksis.

/ScaledImages/_Global_Artikelbilleder_2021_DK-13___Side-28-graf_645.jpg

For Socialstyrelsen er det afgørende, at det projekt, der er sat i søen omkring læringsmiljøet for anbragte børn og unge, er et, kommunerne kan tage til sig i praksis. Projektet, som er en del af udviklings- og investeringsprogrammet på børneområdet, er derfor sat i gang på en anderledes måde end tidligere.

– Før arbejdede man meget fra tue til tue på socialområdet. Man satte noget i gang, og så kørte det, indtil bevillingen udløb. Men med dette udviklings- og investeringsprogram går vi mere systematisk til værks, så vi sikrer os, at det er et koncept, som kommunerne også kan bruge i praksis, og at det er til gavn for andre kommuner også, siger Socialstyrelsens direktør Ellen Klarskov Lauritzen. 

Idéen er, at projektet skal munde ud i erfaringer og metoder, som kommunerne kan tage til sig og brede ud. Og det er der ifølge Ellen Klarskov Lauritzen god grund til at gøre.

– Lige meget hvordan vi vender og drejer det, så klarer anbragte børn og unge sig systematisk dårligere end andre børn. Det gælder både, når vi ser på niveauet af de nationale tests helt ned til 2. klasse i folkeskolen, på afgangseksamen og på fravær. Derfor vil vi selvfølgelig gerne se, om vi kan udvikle nogle metoder, så vi kan sikre, at de har mulighed for at klare sig bedre, siger hun og tilføjer: 

– Det er uden for diskussion, at det at give de her børn nogle bedre forudsætninger, har en dobbelt bundlinje. Det er både en gevinst for samfundet, og så er det positivt for den enkelte.  antj@kl.dk

Om projektet

Indsatsmodellen ”Styrket læringsmiljø for anbragte børn og unge” afprøves i Satspuljen af samme navn, som Socialstyrelsen står bag i 2019-2022. Formålet er at styrke anbragte børn og unges trivsel og læring. De deltagende kommuner arbejder med at omsætte den fælles indsatsmodel i egen praksis. Modellen er udviklet ud fra den bedste tilgængelige viden fra forskning og praksis. De tre deltagende kommuner er Jammerbugt, Aabenraa og Hvidovre.


Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Skal give mening for kommunerne Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger