Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 12 / 2021

Aktuelt

tekst Frederik Overby Vinding

Glæde i Gladsaxe

Gladsaxe er som den første kommune i Danmark blevet bedt om at bidrage med en rapport om arbejdet med verdensmålene til FN. Rapporten er netop offentliggjort på FN’s hjemmeside. Den indgår i FN’s globale opsamling af gode eksempler på, hvordan verdensmålene gør en reel forskel. FN’s opsamling er tænkt som en inspiration til andre byer i hele verden. Den store ære hænger sammen med, at Gladsaxe også var den første kommune i Danmark til at indarbejde FN’s Verdensmål i sin overordnede strategi, Gladsaxestrategien. 

– Vi gik tidligt i gang med systematisk at omsætte FN’s Verdensmål, så de giver mening lokalt. Nu har vi fået nogle gode erfaringer, som vi gerne deler med andre. En bæredygtig fremtid er noget, vi skal skabe sammen, for vi er tæt forbundne i hele verdenen, når det handler om bæredygtighed, siger borgmester Trine Græse (S).

36 år

Det var gennemsnitsalderen for førstegangskøbere på boligmarkedet i 2020. Odense, København, Århus og Glostrup havde de yngste førstegangskøbere, hvor gennemsnitsalderen ligger i begyndelsen af 30’erne. I den anden ende ligger Læsø, Samsø, Langeland, Fanø, Ærø og Lolland, hvor gennemsnitsalderen ligger i 40’erne.

Kreative Kolding rykker til Fyn

Skriv hvad du søger