Foto: Cabi
Foto: Cabi
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 11 / 2021

Hårdt arbejde at gøre socialt frikort til en succes

Kun hvert tredje sociale frikort bliver brugt . Mange socialt udsatte borgere har brug for hjælp til at skabe kontakt til arbejdspladser, hvis de skal anvende deres sociale frikort. Esbjerg Kommune satser på civilsamfundet som brobygger.
tekst Ulla Abildtrup

Lenette Daimi Linnemann Lodskou er socialrådgiver i Esbjerg Kommunes afdeling Social & Tilbud og tovholder på projektet ”Socialt frikort til flere” i Esbjerg. I alt fire kommuner deltager i det toårige projekt, hvor kommunerne afprøver forskellige modeller for at få det sociale frikort til at fungere.

– I Esbjerg har vi oplevet, at det er svært at få fat i den oprindelige målgruppe nemlig brugerne af vores varmestuer og hjemløse. Jeg har siddet på varmestuen flere formiddage, og jeg har holdt jobcafe, hvor borgere i målgruppen kunne få hjælp til at skrive deres cv, men næsten ingen ville tale med ”damen fra kommunen”. Det skyldes nok, at mange tidligere har haft nederlag i kontakten med kommunalt ansatte, forklarer Lenette Daimi Linnemann Lodskou.

Da projektet begyndte i 2019, havde Esbjerg Kommune sat sig et mål: Kommunen ville udstede 200 sociale frikort inden udgangen af 2020, og frikortene skulle være i brug i mindst én time i 2019 og 2020. Her ved udgangen af maj 2021 ser tallene anderledes ud, siger Lenette Daimi Linnemann Lodskou:

Skriv hvad du søger