Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 11 / 2021

Fremtiden har kun vindere, hvis vi tænker os om

De fleste kender udtrykket: Det er ren win-win. Altså: begge parter i en given sag vinder på den. Og det er vel egentlig også kernen i velfærdssamfundet. I kommunerne arbejder vi hver dag for, at alle borgere kan leve så godt et liv som muligt. Derfor har vi i Kolding Kommune i en årrække indarbejdet sociale aspekter i vores udbud.
tekst Thomas Boe, kommunaldirektør, Kolding Kommune, Thomas Reintoft, socialdirektør, Kolding Kommune, og Anders Vikke, direktør for PreMed

Win-win er ifølge fremtidsforskere en game changer i disse år – altså et begreb, der vinder mere og mere indpas. Se for eksempel på udviklingen inden for brætspil, som i øjeblikket går fra spil med en vinder og en taber til spil som Pandemic, hvor spillerne er fælles om at løse en udfordring. I fremtidens spil er det at finde og udstille en taber yt.

Og det er vel egentlig også kernen i velfærdssamfundet. I kommunerne arbejder vi hver dag for, at alle borgere kan leve så godt et liv som muligt, så længe som muligt. Der ydes en stor indsats for netop at afskaffe begrebet ”taber”. Derfor kan win-win-tendensen give den offentlige sektor ekstra medvind og komme os alle sammen til gavn, hvis vi udnytter det potentiale, der ligger i tendensen. 

Udbud med sociale aspekter

I Kolding Kommune arbejder vi med måden at lave udbud på, og her har vi et godt eksempel på en ny måde at tænke udbud på, som giver win-win, og det endda i en højere potens end to gange win.

Skriv hvad du søger