Illustration: Karen Linnet Olesen
Illustration: Karen Linnet Olesen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 09 / 2021

Tilsynet er for langsomt

Selv om det kommunale tilsyn i Ankestyrelsen har formået at nedbringe sagsbehandlingstiderne, vurderer knap hver anden kommune i en rundspørge, at det går for langsomt. Vi prioriterer de vigtigste sager først, lyder svaret.

Det tager i gennemsnit 13,4 uger, fra Ankestyrelsens tilsyn med kommunerne tager hul på en sag, til den er afsluttet. Og det er ikke tilfredsstillende, viser resultaterne af en spørgeskemaundersøgelse, som Nyhedsmagasinet Danske Kommuner har foretaget blandt landets kommunaldirektører samt kommunernes juridiske afdelinger. 

Her svarer 43 procent, at Tilsynet er for langsomme, mens 20 procent oplever, at sagsbehandlingstiden er passende. 35 procent svarer ”Ved ikke”. Det er ifølge ekstern lektor i kommunalret ved Aarhus Universitet og advokatfuldmægtig med speciale i offentlig ret, Klaus Josefsen, ikke overraskende, at det står sådan til. 

– Min erfaring er, at kommunerne ikke altid kan vente på, at Tilsynet kommer med en vejledende udtalelse og derfor går til eksterne advokater, KL eller forsøger at ordne det internt, siger han.

Skriv hvad du søger