Foto: Thomas Vilhelm / Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Vilhelm / Ritzau Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 08 / 2021

Danmarks mest støjplagede kommune fortsætter kampen

Regeringen gør slet ikke nok for at bremse støjen i Gladsaxe, hvor to tredjedele af borgerne lever med støj, lyder det fra borgmester Trine Græse (S), der nu vil forsøge at påvirke Folketinget, inden partierne indgår en infrastrukturaftale.

Nålen i decibel-appen på min telefon flytter sig hastigt fra det blå niveau til det blodrøde, da jeg nærmer mig broen, hvor Ring 3 krydser Motorring 3 i Gladsaxe. 

Den værste myldretid er for længst overstået denne eftermiddag i april. Klokken nærmer sig 18. Alligevel er støjniveauet gennemsnitligt 79,4 dB med 85,9 som den højeste måling. Det er et niveau, som ifølge forskere er sundhedsskadeligt, og som man derfor ikke bør være udsat for længere end otte timer dagligt. 

Ikke desto mindre er det, hvad to tredjedele af Gladsaxes borgere lever med hver eneste dag. Gennem den tæt befolkede forstadskommune skærer to motorveje, to store ringveje og S-banen. En ejendomsmægler ville formentlig prale med, at der ikke engang er et stenkast til den særdeles gode infrastruktur, men borgmester Trine Græse (S) har en anderledes, dyster måde at beskrive virkeligheden for hendes borgere på. 

Skriv hvad du søger