Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 08 / 2021

Borgmestre kæmper videre mod trafikstøj

Regeringen vil i sit infrastrukturudspil bruge tre milliarder kroner på at bekæmpe trafikstøj. Det vil flere borgmestre i støjplagede kommuner rundt om København holde regeringen op på.

Borgerne lever i alt for mange kommuner rundt om København med et støjniveau fra særligt motorveje, som er langt ud over det tålelige. Det er regeringen opmærksom på og afsætter i sit infrastrukturudspil tre milliarder kroner til initiativer, der kan få støjen ned. Men det er endog ganske dyrt at gøre noget ved støjen, så spørgsmålet er, hvorvidt det vil være tilstrækkeligt.

Det mener Solrøds borgmester Niels Hörup ikke, det er. I hans kommune er der blevet lagt støjdæmpende asfalt på Køge Bugt Motorvejen, hvilket har hjulpet lidt, men slet ikke nok.

– Vi har også forhøjet støjvoldene langs motorvejene. Det rykker heller ikke sådan for alvor. Der er nødt til at blive gjort noget grundlæggende ved problemet. Det er nogle meget store investeringer, der skal til, og jeg ved, Venstre har meget stor bevågenhed på det ved de kommende forhandlinger, siger han.

Skriv hvad du søger