Foto: Carsten Snejbjerg
Foto: Carsten Snejbjerg
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 07 / 2021

Det handler om de fem procent

Det hjælper ikke noget at dunke folk oven i hovedet med deres etnicitet, siger boligafdelingsformand og socialdemokratisk byrådsmedlem om regeringens parallelsamfundsudspil. I stedet bør fokus være på helhedsplaner, hurtigere udsættelser af kriminelle og en mere håndholdt beskæftigelses- og uddannelsesindsats, mener han.

Han gider ikke flere billeder af højhuse i gråvejr, afdelingsformanden for afd. 606 i Brøndby Strand. Ikke flere billeder af dunkle parkeringspladser og mørke, truende tunneller. Brøndby Strand er nemlig et fedt sted, og det skal tales op, siger afdelingsformanden, mens vi går rundt i det nærmest ikoniske boligområde på den københavnske vestegn for at finde et godt sted at tage nogle billeder.

Afdelingsformanden hedder Michael Buch-Barnes. Han fortæller om helhedsplanen, der betyder renoveringer af etagehusene, hvor de triste, grå altankasser i beton ryger væk, når der bliver etableret rigtige altaner og renoveret facader. Og ovre på ”fælleden”, der ligner en lidt forsømt legeplads, fortæller han stolt om de mange fondsmillioner, der lidt ved et tilfælde blev sendt til Brøndby Strand for at videreføre et musikprojekt for de unge i området og nu skal bruges til at bygge pavilloner med lokaler til projektet. Om hvordan børnene i afdelingen fik lov til at stemme om, hvilken af to legepladser der skulle bygges til dem. For ligesom at få beboerdemokratiet ind fra barnsben.

Og sådan bliver han ved med skiftevis at sige nej til at få taget billeder i en mørk p-kælder og med at fortælle om petanque-klubben i området og om, hvor glad han er for betonen. Altså husene i Brøndby Strand.

Skriv hvad du søger