Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 07 / 2021

Aktuelt

tekst Frederik Overby Vinding

Bedre bisser til udsatte borgere

Københavns Kommune har etableret et nyt tilbud om gratis tandpleje til hjemløse og andre særligt socialt udsatte borgere. Gruppen har en markant dårligere tandsundhed end resten af befolkningen. Og det påvirker både livskvaliteten og den øvrige sundhed. Sidste år vedtog Folketinget en lov, der forpligter kommunerne til at tilbyde gratis tandpleje til de mest udsatte borgere. I København har man valgt at udvide målgruppen til at omfatte flere borgere, end loven forpligter til. Det kan eksempelvis være borgere med omfattende misbrugsproblemer.

700

ton affald forventer Kolding Kommune at fjerne fra de kommunale veje, cykelstier og fortove i 2021. Det sker over to uger på et år. Den første uge – forårsrengøringen – var i marts. 

Gang i gaden igen 

Der skal tænkes stort hos de erhvervsdrivende i Københavns Kommune. En ny pulje på 10 millioner kroner skal hjælpe blandt andet restauranter, caféer, barer og detailhandlen. Erhvervslivet skal bare søge om penge til at sætte nye aktiviteter i gang for at og rette op på tabet, som coronanedlukningen har forårsaget. ”Der er ingen grænser for fantasien. Man kunne forestille sig en madfestival under EM i fodbold, hvor kokke dyster om, hvilket af de to lande, der spiller på en given dag, der har det bedste mad. Det kunne være Danmark-Belgien, hvor der vil være kamp mellem stegt flæsk og moules frites. Eller hvad med en oktoberfest på Rådhuspladsen? Eller et kæmpe julemarked på Østerbro? Det er bare med at sende de gode ideer ind, og så kigger vi på dem ifølge kriterierne”, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Hjemmekontoret er kommet for at blive

Skriv hvad du søger