Der var stor mediebevågenhed, da borgmester Steen Wrist (S) på et pressemøde fremlagde tre undersøgelser om eks-borgmester Jacob Bjerregaard (S) og Fredericia Kommune. Foto: Claus Fisker / Fredericia Kommune / Ritzau Scanpix
Der var stor mediebevågenhed, da borgmester Steen Wrist (S) på et pressemøde fremlagde tre undersøgelser om eks-borgmester Jacob Bjerregaard (S) og Fredericia Kommune. Foto: Claus Fisker / Fredericia Kommune / Ritzau Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 06 / 2021

Politiet skal efterforske borgmesterskandale

Advokatredegørelser og en intern afdækning af Fredericia Kommune er den foreløbige kulmination på dramaet omkring eks-borgmester Jacob Bjerregaard (S) og to afskedigede topchefer. Nu skal politiet granske både grundsalg og en ”nær relation” mellem borgmester og kommunaldirektør.

Han var Socialdemokratiets redningskrans, da han i 2013 blev hentet hjem fra sin post i Folketinget og udnævnt til borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Fredericia. Jacob Bjerregaard (S) havde med egne ord ”været ked af at se på, at Fredericia ikke udnyttede sit potentiale bedre på grund af ustabilt lederskab”, efter Venstre-borgmesteren Thomas Banke måtte trække sig i utide, da det kom frem, at den daværende borgmester havde et misbrug af morfin og blev politianmeldt for at have brugt kommunens guldkort uberettiget. Sigtelsen blev frafaldet, men nu må politiet atter rette søgelyset mod Fredericias top, for denne gang er det Jacob Bjerregaard, der, ramt af skandalesager, har lagt borgmesterkæden og har to politianmeldelser hængende over hovedet. 

Med alvorlige miner fremlagde nuværende borgmester Steen Wrist (S), viceborgmester Susanne Eilersen (DF) og fungerende kommunaldirektør Camilla Nowak konklusionerne på tre undersøgelser, som er lavet i kølvandet på afsløringer om eks-borgmester Jacob Bjerregaard og daværende kommunaldirektør Annemarie Zacho-Broe, på et pressemøde en fredag formiddag. 

Både advokatfirmaet Hortens to undersøgelser om henholdsvis salget af en byggegrund og en efterfølgende byggetilladelse til Jacob Bjerregaard og relationen mellem Jacob Bjerregaard og Annemarie Zacho-Broe og det dertilhørende habilitetsspørgsmål kom her til offentlighedens kendskab, ligesom kommunens egen afdækning af forholdene i Fredericia blev lagt frem. Og alle tre undersøgelser peger på, at der er flere forhold i kommunen, som er dybt kritisable.  

Ulovlig tilladelse til borgmesteren

Skriv hvad du søger