200 borgere blev ringet op af Hillerød Kommune, og 134 endte med at møde op i kommunens pop-up vaccinationscenter og det første stik med coronavaccinen. Foto: Nicolai Lorenzen
200 borgere blev ringet op af Hillerød Kommune, og 134 endte med at møde op i kommunens pop-up vaccinationscenter og det første stik med coronavaccinen. Foto: Nicolai Lorenzen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 06 / 2021

I en coronatid kan alt lade sig gøre

Efter 200 telefonopkald lykkedes det Hillerød Kommune at arrangere vaccinationer til 134 borgere i kommunens eget pop-up vaccinationscenter på blot en uge. Og i en tid, hvor opgaverne er mange og nye, og tingene skal gå hurtigt, lader det til, at alt kan lade sig gøre.

Taxaer, sygetransporter og handicapbusser holder side om side på parkeringspladsen foran GrønnegadeCentret i Hillerød. I et år har GrønnegadeCentret, som er et aktivitetscenter for seniorer, været lukket, men i dag er der masser af liv og spænding, håndsprit og mundbind i centret. 134 borgere skal nemlig have første stik i Hillerød Kommunes pop-up vaccinationscenter, og allerede inden sprøjterne er fundet frem, sidder de første borgere klar i ventesalen. 

– Folk er i meget god tid, men det er jo også en glædens dag, og der er mange, der er spændte, siger Hella Obel, der er afdelingschef for Ældre og Sundhed i Hillerød Kommune. 

Hun har sammen med sit team stået for at stable pop-up vaccinationscentret på benene, og den seneste uge er udover de praktiske foranstaltninger gået med at ringe rundt til alle borgere over 65 år, der modtager hjælp i hjemmet (gruppe 2), og borgere over 85 år (gruppe 3), som er blevet tilbudt en vaccine, men ikke har fået booket en tid. I alt 200 borgere har fået et opkald fra Hillerød Kommune og ud af dem sidder nu 134 klar til at blive vaccineret. De resterende 66 borgere er enten selv lykkedes med at booke en tid eller har takket nej til vaccinen.

Skriv hvad du søger