Foto: Joachim Adrian / Politiken / Ritzau Scanpix
Foto: Joachim Adrian / Politiken / Ritzau Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 05 / 2021

Nyt redskab skal komme dårlige boliger til livs

Lolland og snart også Guldborgsund har besluttet sig for at tage et nyt værktøj mod nedslidte og udtjente boliger i brug. Når redskabet er der, så bruger vi det, men der skal stærkere midler i brug for at komme problemet til livs, siger borgmester.

Op mod 2.000 boliger i overskud, der med tiden kan blive problematiske, og omkring 150 nedslidte boliger, som en lille gruppe udlejere ejer og sætter på lejeboligmarkedet. Det er i store træk Lollands problemer med udtjente boliger, hvor ofte ressourcesvage borgere ender med at flytte ind.

Nu er der kommet et nyt redskab i værktøjskassen, som Lolland Kommune allerede har besluttet at tage i brug, og Guldborgsund er på trapperne til at gøre det samme.

Folketinget besluttede i december at give kommunerne mulighed for at indføre en såkaldt anmeldelsesordning. Det betyder, at før en bolig, der ikke har været udlejet i de seneste seks måneder og er mere end 40 år gammel, kan udlejes, så skal ejeren melde det til kommunen. Kommunen har derefter mulighed for at undersøge boligen nærmere, inden den godkender udlejningen. 

Forhindre slum

Skriv hvad du søger