Foto: Joachim Rode / Ritzau Scanpix
Foto: Joachim Rode / Ritzau Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 05 / 2021

Komponent kan drive den offentlige velfærd fremad

Når to skoler med næsten ens vilkår og elever klarer sig forskelligt, så kan det skyldes ledelse og kompetencer, mener Jonatan Schloss. Her ser han nøglen og guldet. Derfor søgte han jobbet som direktør for kommunernes nye udviklingscenter Komponent, som han mener har muskler til at skabe forandring i den offentlige velfærd.

Jonatan Schloss

2016 – til nu Direktør - Praktiserende Lægers Organisation (PLO)

2014 – 2016 Direktør for kundeservice i SKAT

2009 – 2014 Direktør Frederiksberg og Bispebjerg Hospitaler

2005 – 2009 Direktør Falck Healthcare 

2001 – 2005 Kontorchef KL

1999 – 2001 Afdelingschef Bornholms Amt

1998 – 1999 Rådgiver og controller Frederiksborg Amt

1997 – 1999 Ekstern lektor Dansk Kommunalkursus 

Nogle dage endnu er Jonatan Schloss direktør for Praktiserende Lægers Organisation (PLO). Men 1. april sætter han sig i direktørstolen i den nye kommuneejede virksomhed Komponent, der skal stå for uddannelse, kompetenceudvikling og konsulentydelser målrettet den kommunale verden. Komponent omfatter blandt andet en sammenlægning af COK (Center for Offentlig Kompetenceudvikling), KLK (KL’s Konsulentvirksomhed) og KL’s ledelsesområde.

– Jeg blev nysgerrig, da jeg for nylig så, at Kristian Wendelboe (KL’s administrerende direktør, red.) på sociale medier annoncerede, at man søgte en direktør. Jeg ringede og spurgte, hvad det egentlig gik ud på. Det, jeg først blev forelsket i, var ledelsesudviklings- og kompetencedelen. Det, at KL samler de tre områder, giver nogle meget stærke muskler til at forandre noget i velfærdssamfundet, mener Jonatan Schloss.

Skriv hvad du søger