Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 05 / 2021

Dårligt samarbejde kan koste kandidater

Den hårde tone mellem politikerne i Hørsholm giver anledning til bekymring hos mulige kommende kandidater til kommunalvalget.

Skal jeg engagere mig i lokalpolitik, eller skal engagere mig i sejlklubben? Med et så dårligt samarbejdsklima, som der er i Hørsholm i øjeblikket, foretrækker flere sejlklubben. Det mener Jakob Nybo (LA), som oplever, at de mange slagsmål i den lokale presse og den tydelige eksponering af det dårlige samarbejde får mange til at ryste på hovedet.

– Jeg tror helt klart, det mindsker tilliden til det formelle demokrati, når folk betragter det som en børnehave. Det gør også, at folk har mindre lyst til selv at engagere sig, for hvis man skal finde sig i at blive kaldt idiot eller lignende, så vil man da hellere spille tennis eller være med i sejlklubben og engagere sig i det civile samfund, siger han.

Netop i disse uger har partierne travlt med at finde kandidater til efterårets kommunalvalg. Og det arbejde er ikke blevet lettere af, at der er iskold luft mellem opposition og konstitueringspartierne. 

Skriv hvad du søger