Monica Lyllof er mor til tre børn med hver deres diagnose og kvinden bag bevægelsen #enmillion-stemmer. Foto: Nikolai Linares / Ritzau Scanpix
Monica Lyllof er mor til tre børn med hver deres diagnose og kvinden bag bevægelsen #enmillion-stemmer. Foto: Nikolai Linares / Ritzau Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 03 / 2021

Folketinget skal afgøre handicapområdets skæbne

Et borgerforslag, der har som mål at få flyttet handicapområdet fra kommunerne, har opnået så stor tilslutning, at Folketinget nu skal tage stilling til områdets fremtidige placering. Men området har det bedst i kommunerne, slår formanden for KL’s socialudvalg, Ulrik Wilbek (V), fast.

Over 50.000 mennesker har sat deres virtuelle underskrift på et borgerforslag, der har til hensigt at få flyttet handicapområdet fra kommunerne. Dermed er det nu op til Folketinget at behandle borgerforslaget og tage stilling til, om ansvaret for området skal tages fra kommunerne. For Monica Lyllof, der er en af initiativtagerne bag borgerforslaget og kvinden bag bevægelsen #enmillionstemmer, er der ingen tvivl om, at det er nødvendigt at flytte området. Det er nemlig afgørende, at kommunerne ikke både har ansvar for visitation, udførelse og betaling, mener hun.

– Vi mener ikke, kommunerne er i stand til at sidde med alle tre kasketter på samme tid, siger Monica Lyllof og fortsætter:

– Her giver centralisering mening, fordi man kan samle den specialiserede viden. Vi skal op på samme niveau, som hvis man får kræft eller brækker benet. Det skal vurderes på samme måde ud fra faglige behov og ikke ud fra økonomi.

Skriv hvad du søger