Foto: Ida Guldbaek Arentsen / Ritzau Scanpix
Foto: Ida Guldbaek Arentsen / Ritzau Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 01 / 2021

Nye Borgerlige vil veksle medvind til 10 mandater

Ved det kommende kommunalvalg håber Nye Borgerlige at kunne sætte et nul bag ved det ene mandat, partiet opnåede ved sidste valg, og sikre i alt 10 mandater på landsplan. Valgåret starter dog med afbud fra et af partiets store profiler.

Mette Thiesen sikrede i 2017 Nye Borgerliges første og eneste mandat i byrådet i Hillerød. Siden er flere kommet til, så partiet nu har fem byrådsmedlemmer på landsplan. Ved det kommende kommunalvalg håber Nye Borgerlige på at kunne kapre nok stemmer til 10 mandater rundt i landets byråd. Men Mette Thiesen bliver ikke at finde på stemmesedlen.

Mette Thiesen (NB) kunne som den eneste kandidat fra Nye Borgerlige hæve armene sejrrigt over hovedet ved kommunalvalget i 2017, da hun sikrede partiets eneste mandat i byrådet i Hillerød. Siden er tre frafaldne DF’ere og en løsgænger kommet til, så Nye Borgerliges byrådsmedlemmer på landsplan nu er oppe på fem, og ved det kommende kommunalvalg er ambitionen, at partiet skal kapre stemmer nok til 10 mandater rundt om i landet. 

– Vi står et rigtig godt sted. Danskerne kender til os, og vi møder meget stor opbakning, hvilket vi er superglade for. Et forsigtigt bud er, at vi nok kan få omkring 10 kommunalbestyrelsesmedlemmer rundt om i landet, hvor jeg sidste gang blev valgt som den eneste. Vi går ud fra, at vi får et flot valg til kommunalvalget i november, siger Mette Thiesen.

Skriv hvad du søger