Foto: Nicolai Lorenzen
Foto: Nicolai Lorenzen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 01 / 2021

Med coronaen som følgesvend

For Rødovres borgmester Britt Jensen (S) har håndteringen af coronasituationen stået øverst på dagsordenen, siden hun tiltrådte i marts sidste år. Hendes egen masterplan måtte blive liggende i skuffen, men optimismen er intakt.

Britt Jensen (S) vidste godt, at borgmesterembedet til tider er en ensom størrelse, hvor man må træffe mange beslutninger alene. Men hun havde alligevel troet, det ville være noget anderledes, indtil hun i marts sidste år overtog stafetten som Rødovres borgmester efter Erik Nielsen.

– Jeg havde ikke forestillet mig, at jeg ville møde så få mennesker som borgmester. Det er virkelig syret. Jeg har ikke set alle mine folk samtidig. Da jeg tiltrådte, var her næsten ingen medarbejdere, og da vi begyndte at åbne op igen, var det tid til at gå på sommerferie, fortæller Britt Jensen. 

Vi møder hende sidst i december i et rådhus, der igen er ganske tomt. Restriktionerne i detailhandlen er trådt i kraft, så det julepyntede Rødovre Centrum på den anden side af vejen ligger uvant øde hen. Foran rådhuset står et stort juletræ nærmest som en insisteren på, at noget altså skal være, som det plejer i denne sære tid. For der er ikke meget, der har været normalt i 2020, når Britt Jensen tænker tilbage.

Skriv hvad du søger