Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. / 2020

Tema: Politisk lederskab

Der knytter sig ikke meget formelt til det at være borgmester. Faktisk står der blot, at borgmesteren er formand for byrådet. Ikke desto mindre forventer vælgerne, at der sker noget. Borgmesteren skal udstikke en retning, kæmpe for borgerne og sætte kommunen på landkortet. Men hvordan gør man det i praksis? Det har vi talt med tre borgmestre og en professor om i dette tema.

Fra klynkevulkan til optimistisk ø

Selv om det var overvældende at få ansvaret, var Winni Grosbøll (S) aldrig i tvivl om, hvad der var brug for på Bornholm. Der skulle gang i øen igen. Det har været overskriften for hendes ti år i borgmesterstolen.

Den store antiautoritære revolution har ramt politikerne

Borgerne vil være med i beslutningerne. Det udfordrer måden at bedrive politisk lederskab på, lyder det fra professor Eva Sørensen.

For Pernille er tale ikke sølv

Greves borgmester Pernille Beckmann (V) mener, man kommer længst med at tale mere sammen. Det gælder både med partifællerne, med oppositionen – og ikke mindst med administrationen, der til tider får et par borgerlige ord med på vejen.

Jeg er stadig bare Ulrik

Viborgs borgmester Ulrik Wilbek (V) skriver sine taler selv – og behøver ikke sole sig i de brede resultater, byrådet skaber sammen. Der skal være plads til uenigheder, men byrådsmedlemmerne skal vide, hvor de har hinanden.

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tema: Politisk lederskab Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger