Foto: Jeanete Philipsen, Visit Samsø
Foto: Jeanete Philipsen, Visit Samsø
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 22 / 2020

New York, Samsø og Sønderborg er i klima-førertrøjen

Målet er helt klart: Kommunerne i DK2020-samarbejdet skal udvikle lokale klimaplaner, der lever op til Parisaftalen og viser vejen til netto-nuludledning senest i 2050. Samsø og Sønderborg kom først – og har nogle gode råd til de øvrige 64 kommuner.

Om DK2020

På FN’s Klimakonference i december 2015 vedtog 195 af verdens lande Parisaftalen og forpligtede sig dermed til at holde den globale temperaturstigning under 2° C og helst stræbe mod en temperaturstigning på højst 1,5° C. Det er mål, der kræver aktive handliner for at kunne realiseres. C40-byerne har valgt, at de inden udgangen af 2020 vil have vedtaget klimahandlingsplaner, der er i overensstemmelse med Parisaftalen. I Danmark har Realdania, CONCITO og C40 udvalgt 66 danske kommuner til at opdatere eller tilpasse klimaarbejdet i kommunen, så det lever op til C40’s standard for klimaplanlægning. Det projekt har titlen DK2020.

Los Angeles, Rom, New York… – og Samsø og Sønderborg.

Det er ikke kun verdens største byer, der er i gang med at lave klimahandlingsplaner, der er i tråd med Parisaftalen. Det er også en lang række danske kommuner, der har tilsluttet sig DK2020-samarbejdet. 

Skriv hvad du søger