Illustration: Karen Linnet Olesen
Illustration: Karen Linnet Olesen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 22 / 2020

En OK21 til ”den stramme side”

Coronapandemien trækker skygger over dansk økonomi ud i fremtiden, og den højspændte situation i overenskomstforhandlingerne i 2018 skal helst ikke gentages. Det er bagtæppet for OK21-forhandlingerne, som skydes i gang i denne uge, siger KL’s forhandlingsleder, Michael Ziegler (K), der kalder den økonomiske ramme til ”den stramme side”.

Det er gråvejr i Albertslund. Mette Frederiksen har indkaldt til pressemøde for at offentliggøre nye corona-restriktioner, der vil lukke store dele af hovedstadsområdet ned. Og det indrammer meget godt de kommende overenskomstforhandlingers bagtæppe, som KL’s forhandlingsleder Michael Ziegler (K) beskriver på borgmesterkontoret i Albertslund, hvor han og borgmester Steen Christiansen (S), der er næstformand for KL’s forhandlingsdelegation løfter sløret en smule for de krav, som de kommunale arbejdsgivere i KL vil præsentere for fagbevægelsen.

Foto: Anne Bæk / Ritzau Scanpix

Mona Striib er formand for Forhandlingsfællesskabet og FOA. Hun står derfor i spidsen for lønmodtagernes side i forhandlingerne med KL. 


For økonomien i Danmark har det skidt på grund af coronakrisen, og det er ikke til at vide, hvornår den får det bedre. Sådan udlægger Michael Ziegler i hvert fald situationen, inden KL og de kommunalt ansattes repræsentanter i Forhandlingsfællesskabet udveksler krav og mødes til det såkaldte sættemøde i denne uge.

Skriv hvad du søger