Foto: Jakob Carlsen
Foto: Jakob Carlsen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 21 / 2020

Covid-19 ramte hårdere, end jeg havde troet

Jeanette Elf er en af de mange ansatte i ældreplejen, som er blevet smittet med Covid-19 på jobbet og døjer med senfølger. Ingen kan fortælle hende, om helbredet nogen sinde bliver som før.

Efter fem måneder kæmper Jeanette Elf stadig med åndenød, manglende smagssans og udpræget træthed efter den Covid-19, hun blev smittet med, mens hun passede sit arbejde. Med sine 36 år havde hun ikke regnet med, at sygdommen ville ramme så hårdt.

– Jeg har hele tiden tænkt: Jeg er ung og frisk, så lad mig bare få den. Det er vel ikke så slemt, tænkte jeg. Men sygdommen rammer så forskelligt. Nogle af mine ældre beboere, som var smittede, havde ingen symptomer overhovedet, mens jeg er 36 år og blev hårdt ramt. Der er ingen, som på forhånd kan sige, hvordan den her sygdom rammer dig, siger Jeanette Elf. 

I maj 2020 er Jeanette Elf næsten lige begyndt på sit nye job som social- og sundhedshjælper på plejehjemmet Birkebo i Helsingør Kommune. Netop på det tidspunkt er Birkebo hårdt ramt af corona. Mellem 10 og 12 beboere er smittede, og der er næsten lige så mange smittede blandt personalet. Jeanette Elf passer tre beboere med Covid-19. De er alle tre helt uden symptomer, men er testet positive. 

Skriv hvad du søger