Illustration: Karen Linnet Olesen og Barbara Clemmensen
Illustration: Karen Linnet Olesen og Barbara Clemmensen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 20 / 2020

KV står for KlimaValg

Klima, miljø og den grønne omstilling kommer helt i toppen af valgtemaer ved KV21. Det mener omtrent halvdelen af landets byrådsmedlemmer ifølge en rundspørge foretaget af Nyhedsmagasinet Danske Kommuner. Det kan de have ret i, siger valgforsker. Med mindre coronakrisen endnu ikke er drevet over, når valgkampen begynder.

Når valgtrommerne buldrer til næste efterår, og lygtepælene er besat af plakater, så bliver klima, miljø og den grønne omstilling dominerende temaer i debatten. Det mener i hvert fald en stor del af landets byrådsmedlemmer.

I en rundspørge blandt landets byrådsmedlemmer foretaget af Nyhedsmagasinet Danske Kommuner peger 48 procent af respondenterne på netop klima, miljø og grøn omstilling som et af de tre temaer, de forventer, der bliver dominerende i valgkampen i netop deres kommune.

Dermed forventer de mange byrådsmedlemmer, at valgdebatterne i højere grad vil handle om kystsikring, oversvømmelser og energioptimering end klassiske kernevelfærdsområder som skole, børn, beskæftigelse og socialområdet. Kun ældreområdet sniger sig over klimaet

Strøm fra Christiansborg

Skriv hvad du søger