It-konsulent Anders Labich Nielsen har selv stået for opsætningen af testopbygningsoversigten på væggen. Foto: Anita Graversen
It-konsulent Anders Labich Nielsen har selv stået for opsætningen af testopbygningsoversigten på væggen. Foto: Anita Graversen
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 16 / 2020

Særlige evner i arbejde

Fra 23. september skal alle offentlige hjemmesider være tilgængelige for borgere med handicap. Autismevirksomheden Special Minds IT er en ud af to virksomheder, der skal teste tilgængeligheden. Deres it-konsulenter har helt særlige evner, der gør dem uundværlige i arbejdet på at løse opgaven.
tekst Sascha Reiffenstein Petersen

Den ene væg i mødelokalet hos den socialøkonomiske it-virksomhed Special Minds IT er plastret til med et stort mindmap-lignende kort, der giver et udførligt indblik i processen bag de teststrategimetoder, der bruges, når en kunde skal have testet it-løsninger for softwarefejl. 

I øjeblikket står virksomheden over for en ny, stor opgave, de skal løse for Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med konsulentvirksomheden Inklusio, og den opgave skal løses ud fra de samme principper, som Special Minds IT plejer at bruge.

Special Minds IT har nemlig succes med at ansætte autismeprofiler til at løse mange forskellige it-baserede opgaver for blandt andre kommunerne. 

Skriv hvad du søger