Projektmageriet fylder alt for meget i folkeskolen, mener tidligere undervisningsminister Merete Riisager. Til gengæld køber hun ikke,  at danske børn og unge er underlagt et præstationspres. Foto: Linda Kastrup / Ritzau Scanpix
Projektmageriet fylder alt for meget i folkeskolen, mener tidligere undervisningsminister Merete Riisager. Til gengæld køber hun ikke, at danske børn og unge er underlagt et præstationspres. Foto: Linda Kastrup / Ritzau Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 15 / 2020

Vi kan ikke være det bekendt

Manglende dannelse, lærere uden myndighed, skoleledere uden ledelseskompetence og kommuner, der overdynger skolerne med projekter. Det er ifølge tidligere undervisningsminister Merete Riisager (LA) ingredienser i opskriften på børn og unge, der mistrives.

Hvordan kan det være, at så mange børn og unge mistrives i et rigt samfund som det danske, hvor de tilsyneladende ikke mangler det store?

Det har tidligere undervisningsminister Merete Riisager (LA) sat sig for at undersøge, og det er der kommet bogen ”Selvbyggerbørn” ud af, som netop er udkommet.

I arbejdet med bogen stod det hurtigt klart for hende, hvad det ikke handler om.

Skriv hvad du søger