– Vi har skullet spare nærmest hvert eneste år, og som politikere er det naturligt, at vi retter blikket mod administrationen, siger  borgmester Holger Schou Rasmussen. Foto: Carsten Bundgaard / Ritzau Scanpix
– Vi har skullet spare nærmest hvert eneste år, og som politikere er det naturligt, at vi retter blikket mod administrationen, siger borgmester Holger Schou Rasmussen. Foto: Carsten Bundgaard / Ritzau Scanpix
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 14 / 2020

Lolland skærer ind til benet: Det grænser til det vanvittige

Lolland Kommune er bedst i landet til at få administrationsudgifterne til at række, viser en analyse. Men det har sin pris, og både borgmesteren og kommunaldirektøren vil gerne løfte udgiftsniveauet en tand – lige nu ligger det nemlig på kanten af det forsvarlige, mener de.
tekst Nicolai Skovsgaard Tøfting

– ”Nød lærer nøgen kvinde at spinde” –  er det ikke sådan, man siger? 

Således indleder Lolland Kommunes borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), kækt. Da Social- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed i juni offentliggjorde sin analyse af kommunernes udgifter til administration og ledelse, kunne han læse, at hans kommune bruger færrest penge pr. indbygger, når der er taget højde for kommunernes rammevilkår.

Det kan umiddelbart lyde som en succeshistorie, at man formår at holde administrationsudgifterne nede, men i Lolland Kommune klapper de ikke bare sådan lige i hænderne.

Skriv hvad du søger