Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 13 / 2020

Flere penge er ikke hele svaret

Der er brug for at stille på rigtig mange skruer, hvis vi skal undgå situationer som dem, TV2 har dokumenteret i ældreplejen, lyder det fra to borgmestre og en rådmand.

Det kan være fristende for kommunalpolitikere at råbe ”send flere penge” i retning af Christiansborg, men når det kommer til at undgå omsorgssvigt i stil med dem, der dokumenteres i TV2’s ”Plejehjemmene bag facaden”, er flere penge ikke hele svaret.

– Når jeg får henvendelser fra borgere, hvor det ikke er gået helt godt på et af vores ældrecentre, handler det nærmest altid om måden, vi agerer på. Om hvordan vi møder borgerne. Om empati. Derfor tager vi i den kommende tid en snak med lederne på plejehjemmene og sørger for, at medarbejderne introduceres grundigt til jobbet, siger Nordfyns borgmester Morten Andersen (V). 

Han giver ingen garanti for, at alt er perfekt i den nordfynske ældrepleje, og det er partierne bag budgettet også enige om. Derfor er de tre millioner kroner ekstra på vej til hjemmeplejen næste år og yderligere midler i årene frem. 

Skriv hvad du søger