Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 13 / 2020

Tema: 50 års jubilæum

Det store brag lød i 1970. Kommunalreformen betød fødslen af en helt enestående og succesfuld samfundsmodel. Kommunestyret og KL fylder rundt, og fødselaren ser ud til at være i fin form.
tekst Redaktionen

Fra Schlüters lærling til nestor

Lars Abel (K) er Danmarks folkevalgte nestor. Siden han blev valgt som 21-årig og taget under den senere statsminister Poul Schlüters vinger har den nu 71-årige konservative set den kommunale verdens udvikling fra sin plads i Gladsaxe Byråd.

1970 var the big bang

I år fejrer det kommunale selvstyre og KL 50 års jubilæum. Den helt enestående og succesfuldesamfundsmodel blev født ved reformen i 1970. Den var baseret på en filosofi og en vision omsammenhæng mellem opgaven, kompetencen og økonomisk ansvar, der har vist sig effektiv.

Tæt på kommunerne, politikerne og de knapt såpopulære sager i 50 år

Med KL’s 50-års jubilæum er det også 50 år siden,at Nyhedsmagasinet Danske Kommuner udkomfor første gang. En tidligere redaktør og to tidligerejournalister laver nedslag i bladets historie.

Fødselar i fin form

KL’s styrke ligger i konsensussen – hvis ikke kommunerne kan finde den, vil kommunernesinteressevaretager blive svækket. Men det er der ingen tegn på forude, vurderer to forskere.

Emneord
KL

Kommenter denne artikel

Skriv kommentar
Svar på dette indlæg: Tema: 50 års jubilæum Felter med * skal udfyldes
 
Se flere kommentarer

Skriv hvad du søger