Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 11 / 2020

Ny viden

Holdninger skæmmer grundig politisk journal

Bøger /// Lad det være sagt med det samme: ”Blå Vinter” er glimrende læsning. Grundig, systematisk og overskuelig – og med tilpas mange detaljer. Man spørger dog sig selv, hvorfor forfatteren partout skal belemre læserne med så mange private holdninger. Hvorfor skal jeg have at vide, at Martin Henriksen ifølge Kaare R. Skou er islamofob, og at daværende justitsminister Søren Pape (K) stod for en ”pøbeljustits”? Helt fjollet er det, da forfatteren føler sig kaldet til at beskrive sorten og højden på det træ, tidligere LA-leder Anders Samuelsen var kravlet op i. Bogen er sådan set et must-have for enhver politisk nørd, men den kunne have været 100 sider kortere. Læs hele anmeldelsen på danskekommuner.dk.

Det betaler sig at sortere plast

Affald /// Der er bedre økonomi i at sortere plastaffaldet til en renere fraktion herhjemme, før det sælges til genanvendelse i udlandet. Det viser en rapport, som Cowi har gennemført for Miljøstyrelsen. 

Når plasten er ren, vil den kunne sælges på markedet, mens sorteringsanlæg typisk vil skulle betale for at afsætte plasten, hvis den skal sorteres yderligere inden genvandendelse.

Skriv hvad du søger