Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 11 / 2020

Kort nyt

Jobfesten kørte forbi yderområder

Beskæftigelse /// Siden 2010 er der kommet 9,7 procent flere fuldtidsbeskæftigede i byerne, men land- og byområderne er ikke fulgt med, viser en analyse fra centrum-venstre tænketanken Cevea. Der er kun kommet 2,2 procent flere fuldtidsbeskæftigede i landområderne, mens antallet af jobs i yderområderne er gået 3,9 procent frem. Det fremgår af analysen, at det især er de mindre virksomheders kår, der presser jobvæksten nedad i yderområderne.

Overraskende spidskandidat

KV21 /// Det bliver den lokale partiformand Tina Beck-Nilsson (S), der skal forsøge at vriste borgmesterposten i Kalundborg fra Martin Damm (V). Ved partiets urafstemning fik hun 96 stemmer, mens Gunver Jensen, der i den sidste halvanden valgperiode har været spidskandidat, fik 91 stemmer. Valget af Tina Beck-Nilsson er opsigtsvækkende, fordi hun blev indstillet af en enig partibestyrelse uden at orientere Gunver Jensen på forhånd. Tina Beck-Nilsson mener ikke, at de politisk står langt fra hinanden.

– Jeg er ikke sikker på, at Gunvers og min politik grundlæggende er meget forskellig, men vores tilgang til at få ført den frem er forskellig, siger den nyvalgte spidskandidat til TV 2 Øst.

Skriv hvad du søger