Foto: Ingrid Riis
Foto: Ingrid Riis
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 07 / 2020

Rapport fra et virusramt Vordingborg

Kommunerne kæmper for at holde velfærdssystemerne kørerende under coronakrisen. Der skal findes alternative arbejdsformer, og der skal dagligt tages stilling til 117 nye spørgsmål i en verden, der er af lave. Vi besøgte krisestaben i Vordingborg Kommune.

Alt ånder tilsyneladende fred og ro i Vordingborg denne solbeskinnede formiddag i det tidlige forår. 

En ansat fra kommunens vej- og park afdeling går foran rådhuset og ordner bedene med forårsblomster med høreværns-hørebøffer på. Måske hører han Kim Larsen synge, ”Oh søde vår, så er du atter nær”, eller også hører han de seneste dystre nyheder. Jeg får ikke spurgt ham, da han tager dem af. Han er spontant på vej hen imod mig, men stopper sig selv og smiler. Coronaen har sat sig i det menneskelige bevægelsesapparat. Han viser venligt vej til rådhusets hovedindgang. 

Det er kun på overfladen, foråret ligner sig selv. Ingenting er, som det plejer at være. Kommunaldirektør Lau Svendsen–Tune åbner en lille dør ved siden af selve hovedindgangen, som er lukket. ”Velkommen”, siger han og holder døren med albuen. Vi giver naturligvis ikke hånd. Det føles stadig lidt akavet ikke at gøre det i den slags situationer.

Skriv hvad du søger