Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 07 / 2020

Kort nyt

tekst Martin S. Poulsen

Pasning døgnet rundt

Nødpasning /// Frederiksberg Kommune har valgt at udvide nødpasningen til at være døgnåben, så familier, hvor forældrene arbejder i kritiske funktioner på skæve tidspunkter lettere kan få børnene passet. Pasningen gælder primært 0-9-årige børn af medarbejdere i kritiske funktioner, hvor øvrige pasningsmuligheder ikke har været mulige. Pasningen foregår i en enkelt af kommunens daginstitutioner. Også i Kolding Kommune har man indført døgnåben nødpasning, og her man tilmed udvidet ordningen til at omfatte weekender og helligdage. 

Ferieaftale på plads

Ferie /// Mens coronaen raser, er store dele af arbejdsmarkedet lagt i benlås. Det gælder også i den kommunale sektor, hvor kun 200.000 af den halve million store arbejdsstyrke møder fysisk op på job. For mange er hjemmearbejde ikke en mulighed, og selv for dem, der kan arbejde hjemme, er opgaverne efter to uger med corona-nedlukning efterhånden begrænsede. KL er derfor sammen med Forhandlingsfællesskabet blevet enige om, at kommunerne kan tvinge medarbejderne til at bruge op til fem feriedage eller afspadseringsdage i perioden fra 28. marts til og med 2. påskedag.
– Det er uhyre svært at forudse, hvordan det udvikler sig. Men allerede nu er det tydeligt at se, at vi også kommer til at stå i en særlig situation på den anden side af krisen. Der bliver formentlig ikke tid til at puste ud og i ro og mag afvikle ferie og afspadseringspukler. Derfor er jeg rigtig glad for, at arbejdsgivere og arbejdstagere kan hjælpes ad med at løse udfordringerne, siger Michael Ziegler (K), der er formand for KL’s løn- og personaleudvalg.
Der er også lavet en aftale på regionernes og statens område.

Danskerne støtter tiltag

Måling /// En Gallup-undersøgelse viser overvældende opbakning fra danskerne til regeringens håndtering af coronakrisen. 70 procent mener, at regeringens tiltag har været passende. 16 procent mener, at regeringen burde have strammet mere, mens kun 10 procent af danskerne mener, at tiltagene har været for restriktive. Regeringen nyder især stor opbakning fra borgere over 60 år, hvor 80 procent mener, at regeringen har håndteret krisen korrekt. Blandt de unge under 35 år mener 28 procent, at regeringen har været for sløset.  

12

Skriv hvad du søger