De 329 medlemmer af Det Europæiske Regionsudvalg valgte ved en plenarsamling i Bruxelles grækeren Apostolos Tzitzikostas til ny formand. Pressefoto
De 329 medlemmer af Det Europæiske Regionsudvalg valgte ved en plenarsamling i Bruxelles grækeren Apostolos Tzitzikostas til ny formand. Pressefoto
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 05 / 2020

Vil have mere EU-indflydelse til det lokale

Nyvalgt formand vil have de lokale og regionale politikeres organisation i EU tættere på den formelle magt i Bruxelles. Forsøg hellere at styrke nærhedsprincippet under den nuværende struktur, lyder det fra den danske delegations formand, Erik Flyvholm (V).

Der var klapsalver og ingen modkandidater, da den græske regionsrådformand fra Centralmakedonien i vinterferien blev valgt som formand for Regionsudvalget – forsamlingen af europæiske regional- og lokalpolitikere. Apostolos Tzitzikostas, som den nye formand hedder, er 41 år gammel og kommer fra den nordgræske by Thessaloniki.

Pressefoto

Det nye formandskab 

Apostolos Tzitzikostas, ( th. ) og Vasco Cordeiro, sidstnævnte repræsenterer den socialdemokratiske gruppe i Regionsudvalget, skal dele formandskabet de næste fem år. Tzitzikostas tager de første to et halvt år som formand, hvorefter de bytter plads, så Cordeiro bliver formand i den sidste halvdel af perioden.

– Tak for tilliden. Jeg er her for at tjene jer, medlemmerne af Regionsudvalget. Jeg er sikker på, at arbejder vi sammen, kan vi løfte udvalget og gøre det stærkere og give det en central rolle i fremtidens EU, sagde Tzitzikostas, umiddelbart efter han blev valgt i Bruxelles i Europa-Parlamentets plenarsal, som de europæiske lokalpolitikere havde lånt til lejligheden.

Lokal stemme skal høres

Skriv hvad du søger