Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 05 / 2020

Mindre CO2-reduktion er også en succes

Odense Kommunes ambitiøse energispareprojekt Energy Lean havde svært ved at nå målene, men set i bakspejlet er det alligevel en succes. Kommunen nåede ikke målet på 40 procent CO2-reduktion, men 25 procent er klart bedre end ingenting.
tekst Anne Velling, adm. Direktør i By- og Kulturforvaltningen, og Per Rygaard, funktionsleder for Byggeri og Ejendom, Odense Kommune

Sidste år præsenterede vi vores byrådspolitikere i By- og Kulturudvalget for opsamlingen på Energy Lean – et stort og ambitiøst forløb med mange delmål over flere år. Den gang kunne vi fortælle politikerne om et Odense-projekt, der stort set kom i mål som planlagt, men som alligevel havde givet os en økonomisk sten i skoen.

Set i bakspejlet har det faktum nok skygget for vores og politikernes opfattelse af Energy Lean, for når vi betragter forløbet på afstand, er det på mange måder en succeshistorie. Vi lykkedes faktisk med at sænke kommunens CO2-udslip, forbedre indeklimaet i vores bygninger, skabe grønne job og opnå en økonomisk fortjeneste – selvom forudsætningerne blev ændret markant undervejs.

Det er en historie, som vi gerne vil dele, og for at gøre det, skal vi tilbage til 2013, hvor Energy Lean bliver skudt i gang den 1. januar.

Skriv hvad du søger