Foto: Jakob Lerche
Foto: Jakob Lerche
Nyhedsmagasinet Danske Kommuner nr. 05 / 2020

Jeg er stadig bare Ulrik

Viborgs borgmester Ulrik Wilbek (V) skriver sine taler selv – og behøver ikke sole sig i de brede resultater, byrådet skaber sammen. Der skal være plads til uenigheder, men byrådsmedlemmerne skal vide, hvor de har hinanden.

/ScaledImages/_Global_Artikelbilleder_2020_DK-5___Lederskab-grafik-264_263.png

Politisk lederskab

Der knytter sig ikke meget formelt til det at være borgmester. Faktisk står der blot, at borgmesteren er formand for byrådet. Ikke desto mindre forventer vælgerne, at der sker noget. Borgmesteren skal udstikke en retning, kæmpe for borgerne og sætte kommunen på landkortet. Men hvordan gør man det i praksis? Det har vi talt med tre borgmestre og en professor om i dette tema.

Læs temaet

De fleste husker nok tv-billederne af en skrigende Ulrik Wilbek fra en nervepirrende håndboldkamp. Men man skal ikke tro, det er et helt retvisende billede.

– Jeg har aldrig været rasende. Kun i håndbold, hvor alt skal afgøres i en tiendedel sekund. Det skal de ikke i politik. Vi udmærker os jo ved, at det helst skal tage så længe som muligt. Det kan godt være svært at have tålmodighed til, at det fra beslutningen er truffet, kan tage et år, før vi kommer i gang, og fire år før det hele er færdigt. Det er den største udfordring for sådan en som mig, siger Ulrik Wilbek.

Skriv hvad du søger